Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappij De Achtertuin ontvangt bijdrage van bestuur Ons Etten-Leur

Bijdrage voor een zorgzame maatschappij

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze fractie via info@ons-etten-leur.nl


Home > Pers > Persberichten > De Achtertuin ontvang bijdrage van bestuur Ons Etten-Leur
 

De Achtertuin ontvangt bijdrage van bestuur Ons Etten-Leur

Bijdrage voor een zorgzame maatschappij

Bijdrage zorgzame maatschappij stichting Lian Baremans Etten-LeurOp donderdag 14 december 2023 heeft Lian Baremans van De Achtertuin een bijdrage van 500 euro mogen ontvangen van het bestuur van Ons Etten-Leur.

Uit handen van voorzitter Eric Verwijmeren, geflankeerd door bestuurslid Ton van Oorschot mocht zij een cheque in ontvangst nemen.

Eric Verwijmeren memoreerde dat eenzaamheid een van de grootste valkuilen is van deze tijd. Tegenwoordig trekken steeds meer mensen zich terug in hun eigen veilige bubbel. Het initiatief van Lian Baremans om haar achtertuin op gezette tijden open te stellen voor ouderen, mensen met een beperking of dementerenden getuigd dan ook van een groot hart voor een zorgzame maatschappij wat een van de belangrijkste pijlers is van Ons Etten-Leur.

Bijdrage zorgzame maatschappij Vrijwilligers De achtertuin Etten-LeurLian Baremans benadrukt dat ze “De Achtertuin” natuurlijk niet alleen draaiende houdt. “De Achtertuin” is een stichting zonder winstoogmerk en wordt mede draaiende gehouden door vrijwilligers, niet alleen voor onderhoud maar ook als gastvrouw/-heer, bestuur of diverse werkgroepen. Zonder die vrijwilligers zou dit allemaal niet mogelijke zijn.

Toen Lian vanuit het bestuur van Ons Etten-Leur de vraag kreeg of ze in aanmerking wilden komen voor een bijdrage was ze blij verrast. “Jullie overvallen me, dit gebeurt ons niet elke dag!” Wij zijn altijd op zoek naar sponsoren en donateurs voor het bekostigen van activiteiten en het onderhoud van de tuin”.

Voorzitter Eric Verwijmeren hierover: als betrokken lokale politieke partij streven we op bestuurlijk vlak onze idealen na. Maar als vereniging in Etten-Leur dragen we ook op andere manieren bij om zelf die zorgzame maatschappij uit te dragen.

Zo zijn onze leden als vrijwilliger actief bij evenementen in Etten-Leur, hebben we in het verleden al geld ingezameld voor het Dierenasiel, Wensen voor de wensboom in Avoord en een crowdfundingactie tijdens de Havenfeesten.

Met onze ‘Bijdrage voor een zorgzame maatschappij’ kunnen we als vereniging verschillende initiatieven ondersteunen die ook een bijdrage leveren aan het maatschappelijk belang. De Achtertuin hoort hier zeker bij.

#deachtertuin #vrijwilligers #lianbaremans #ettenleur #onsettenleur #openeneerlijk #zorgzamemaatschappij

Contact