Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappij Archief

"Gebruik Ons collectieve geheugen"

Gedurende het hele jaar gebeurt er van alles in Etten-Leur. Regelmatig vindt u bij ons op de site nieuwsberichten over wat er gebeurt met Ons Etten-Leur als politieke partij, bij welke evenementen we aanwezig zijn, welke acties we op touw zetten en wat onze standpunten zijn met betrekking tot politieke onderwerpen.

Daarnaast is er in de campagnetijd voor de verkiezingen vaak extra aandacht voor leuke opvallende acties, om de inwoners van Etten-Leur te steunen en om onze standpunten onder de aandacht te brengen. Hier vindt u de berichten uit het recente en niet zo recente verleden verzameld. Zowel nieuwsberichten als persberichten kunt u hier rustig op uw gemak teruglezen.


Home > Archief
 

Inzamelingsactie voor Ksenia Putter - 9 jaar hersenstamkanker

Ksenia Putter Hersenstamkanker Crowdfunding Etten-LeurOp zondag 9 juni staat Ons Etten-Leur als lokale politieke partij weer vol enthousiasme op de Leurse Havenfeesten.

We verkopen daar onze unieke verjaardagskalenders en Limited Edition mokken van Etten en Leur.

Dit jaar schenken we de gehele opbrengst van de verkoop aan de crowdfundingactie voor Ksenia Putter. Een 9 jarig meisje uit Etten-Leur met herstenstamkanker die alleen nog behandeld kan worden in New York.

Verjaardagskalender Mokken Ons Etten LeurWij hopen dat we u allemaal zien op zondag 9 juni en dat u meehelpt voor een mooie opbrengst.

 

Afbouw Schoenmakershoek Oost

Voor alle omwonenden en direct betrokkenen in de omgeving van Schoenmakershoek Oost is er op 26 maart een informatiebijeenkomst over de mogelijke varianten voor het afbouwen van de wijk. Deze inloopbijeenkomst begint om 19:30 in het Turfschip.

Lees hier de uitnodiging en achterliggende informatie.

Bjorn Vaarwerk raadslid Ons Etten-LeurUiteraard zijn wij als Ons Etten-Leur ook van de partij. Heeft u vragen of opmerkingen over deze plannen, dan kunt u contact opnemen met Björn Vaarwerk via bjorn.vaarwerk@ons-etten-leur.nl

 

Brief - Openbare toiletten

Ons Etten-Leur is van mening dat iedereen moet kunnen participeren in de samenleving, ondanks eventuele beperkingen.

Openbare Toiletten Sanitaire Voorzieningen Etten-Leur

Ook mensen van buiten Etten-Leur moeten zich welkom voelen.

Goede sanitaire voorzieningen zijn hierbij een belangrijk gegeven voor een steeds groter wordende groep mensen.

Lees hier de brief met vragen en aandachtspunten voor het college.

Eric VerwijmerenHeeft u vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met Eric Verwijmeren via eric.verwijmeren@ons-etten-leur.nl

 

Halloween Etten-Leur

Wij ondersteunen lokale evenementen en nemen ook actief deel aan het sociale leven in Etten-Leur.

Halloween Optochten Etten-Leur

Zo hebben we eind oktober meegedaan aan de optochten in de wijken Centrum-West & Centrum-Oost en Het hooghuis. Met medewerking van Psound Sound & Light hebben we voor de grote optocht in Etten-Leur Noord een compleet Griezelplein ingericht.

Halloween Weekmarkt Etten-Leur

Ook hebben we tijdens de weekmarkten voorafgaand aan halloween onder de marktbezoekers van Etten-Leur met onze mensen de bezoekers verrast.

Zie voor meer sfeerfoto´s onze facebook pagina

 

11 Oktober

Regenboogvlag Etten-Leur Respect Anti-DiscriminatieOns Etten-Leur is tegen elke vorm van discriminatie.

Daarom ondersteunen wij het hijsen van de regenboogvlag op 11 oktober en doen we dat ook digitaal.

#tegendiscriminatie #respect #zorgzamemaatschappij

 

Met groot verdriet

Delen wij mede dat een onze leden, Ellie van Twist - Dirven, vrijdag 8 juni helaas veel te vroeg gestorven is.

Ellie van Twist

Rouwadvertentie Ellie van Twist

 

 

Coalitieonderhandelingen tussen APB, CDA en Ons Etten-Leur voortijdig beëindigd

Vertrouwen in Ons Etten-Leur ontbreekt bij APB

Etten-Leur, 15 april 2018 - Ons Etten-Leur is door het APB in eerste instantie niet meer uitgenodigd voor het vervolg van de coalitieonderhandelingen. Aanleiding hiervoor is de twijfel bij het APB of de samenwerking tussen deze partijen het 4 jaar vol zou houden.

Vertegenwoordigers van de 3 fracties zijn een tweetal keer bij elkaar gekomen. Gezien het verloop van deze gesprekken, heeft procesbegeleider Frans Dingenouts afgelopen zaterdag 14 april de lijsttrekkers uitgenodigd om het proces tot dat moment te bespreken.

Hieruit is naar voren gekomen dat er te veel twijfels zijn over een succesvol verder verloop van de onderhandelingen. Belangrijk is om te melden dat de 3 partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan.

Er vinden geen verdere onderhandelingen plaats tussen APB, CDA en Ons Etten-Leur. Op donderdag 19 april is er om 19:30 in het vergadercentrum in het oude raadhuis een openbare bijeenkomst over het vervolg van het coalitieproces. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen alle 8 fracties in de gemeenteraad.

REACTIE LIA BOEREN

Lia Boeren: Ik vind het echt ontzettend jammer, dat we niet vanuit de coalitie de kans krijgen om echt iets te kunnen veranderen voor de inwoners. Er zijn heel veel taken binnen sociale zaken naar de gemeente overgebracht. Dat is opgezet, maar nu is het de tijd om die te verbeteren en aan te scherpen. Uiteraard deden we dat en blijven we dat doen vanuit de oppositie, maar als onderdeel van de coalitie zagen we nog meer mogelijkheden.

Het is zonde dat we niet meer verder mogen, net nu de onderhandelingen de inhoudelijke fase in gingen. We staan open om terug aan te schuiven bij de onderhandelingen, maar dan wel als alles open en eerlijk vanaf het begin besproken wordt.

 

Onze kandidatenlijst

Ons Etten-Leur heeft met 35 personen de grootste kandidatenlijst van alle partijen.

Kandidatenlijst Kieslijst Ons Etten-Leur 2018

Beijk hier onze complete kandidatenlijst.

 

Politiek diaconaal café

Download hier onze flyer van het politiek diaconaal café van 6 maart georganiseerd door het Oecumenisch overleg in het Neêrlands Koffyhuis.

Flyer Ons Etten-Leur politiek diaconaal café (1,5 MB, PDF)

Politiek diaconaal cafe

Statement van de avond door Denise Huijbregts

Begeleiding op maat naar werk, kijken naar iemands persoonlijke situatie in plaats van behandelen als eenheidsworst

 

Grootste kandidatenlijst in geschiedenis lokale partij
Ons Etten-Leur verrast met kieslijst van 35 personen

Etten-Leur, 6 februari 2018 - Met de presentatie van maar liefst 35 kandidaten, heeft Ons Etten-Leur de kandidatenlijst voor de verkiezingen rond. Dat is een stijging van 59% ten opzichte van 2014 (22 kandidaten).

Grootste kandidatenlijst Ons Etten-Leur gemeenteraadsverkiezingen

Het is de grootste kandidatenlijst sinds haar oprichting en de grootste van alle politieke partijen in deze eeuw. Ons Etten-Leur geeft hiermee een duidelijk signaal af aan de inwoners van Etten-Leur voor de komende verkiezingen.

Lees verder...

 

Gemeente moet structureel geld vrijmaken voor 6 min AED zone
Het verschil tussen leven en dood mag financieel niet een brug te ver zijn.

Wij vinden dat de gemeente structureel de stichting Hartveilig Etten-Leur financieel moet ondersteunen om de 6 minuten zone in Etten-Leur te realiseren.

Stichting Hartveilig Etten-Leur

Denise Huijbregts Burgerlid Ons Etten-LeurVoor vragen en opmerkingen over ons standpunt, kunt u contact opnemen met Denise Huijbregts via denise.huijbregts@ons-etten-leur.nl

Lees hier de ingezonden brief met vragen aan het college.

 

Edward Poppe Internaat blijft behouden voor Etten-Leur
Ons Etten-Leur wint na ruim een jaar strijd tegen sloop Juvenaat

Edward Poppe Internaat Juvenaat Lia Boeren Ons Etten-Leur

Etten-Leur, 20 december 2017 In de raadsvergadering van 19 december is door de raad een amendement aangenomen, waarbij het hele Juvenaat behouden moet worden voor Etten-Leur. Dat is ruim een jaar na de presentatie van de eerste plannen, waarin vooral werd uitgegaan van sloop.

Ons Etten-Leur schoot een jaar geleden direct in actie om dit kenmerkende pand te behouden voor Etten-Leur.

Lees verder...

 

Aderlating voor Ons Etten-Leur
José Lockx en Hans Kilsdonk doen stap terug uit actieve politiek

José Lockx Raadslid Ons Etten-LeurEtten-Leur, 29 november 2017 - José Lockx, raadslid voor Ons Etten-Leur, keert na de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer terug als raadslid. Dat besluit maakte zij deze week bekend na het fractieberaad.

Hans Kilsdonk Burgerlid Ons Etten-LeurOok haar man, Hans Kilsdonk, actief als burgerlid bij Ons Etten-Leur, stopt met zijn actieve politieke werkzaamheden. Beiden blijven wel beschikbaar als lijstduwer voor de aankomende verkiezingen.

Lees verder...

 

Leurse Havenfeesten

Ons Etten-Leur staat zondag 4 juni met een eigen s(tent) op de Leurse Havenfeesten!

Locatie Lange Brugstraat, net voorbij de pastorie van de Petruskerk.

Leurse Havenfeesten

Kom gezellig even langs voor een praatje, wat lekkers en een attentie voor de (klein)kinderen, bekijk onze campagnekever van dichtbij of ga op de foto met Snoke onze mascotte.

We zien jullie graag zondag 4 juni tijdens de havenfeesten!

 

Meer stadslandbouw in Etten-Leur?

Help een van onze inwoonsters met haar afstudeeronderzoek door het invullen van een kleine enquête over de mogelijkheden van stadslandbouw binnen Etten-Leur.

Lees meer over wat stadslandbouw is en laat uw mening achter via de online enquête.

Stadslandbouw Etten-Leur Onderzoek
 

Voorkom sloop hoofd-gebouw Edward Poppe Internaat

Teken de online petitie

Edward Poppe Internaat Luchtfoto Etten-LeurDe gemeente wil 5-laags woningbouw plegen op het terrein van het voormalig Edward Poppe Internaat. Sloop van het karakteristieke en kenmerkende hoofdgebouw is hierbij een reële optie.

Ons Etten-Leur pleit voor het behoud van dit historische pand. Zonder sloop, met behoud van karakteristieke elementen en aangezicht en uiteraard aangepast aan de eisen van deze tijd.

Het heeft een bijzondere uitstraling, geeft karakter aan dit deel van Etten-Leur en heeft voor velen een emotionele waarde.

Steunt u ons in het voorkomen van sloop van dit mooie gebouw, teken dan de online petitie

Edward Poppe Internaat Etten-Leur


 

Winnaars kerstpakket

Kerstpakket Etten-Leur De winnende lotnummers voor de kerstpakketten zijn bekend!

Winnende lotnummers:

RHP-170

VBP-130

Heeft u een kerstpakket gewonnen? Gefeliciteerd! Neem alstublieft contact op via campagne@ons-etten-leur.nl, voor de overhandiging van het kerstpakket.

 

Vrijwilligers bedankt!

Nationale vrijwilligesdag Vrijwilligers Etten-Leur7 december is nationale vrijwilligersdag.

Daarom aan alle vrijwilligers in Etten-leur: bedankt voor jullie tomeloze en onbaatzuchtige inzet voor anderen!

Namens alle vrijwilligers van Ons Etten-Leur op nationale vrijwilligersdag.

 

Manifest Hugo Borst

Hugo Borst Manifest Scherp op ouderenzorg Uiteraard ondertekenen wij van Ons Etten-Leur ook het manifest van Hugo Borst voor een betere zorg voor alle kwetsbare ouderen in verpleegtehuizen. Tekent u mee?

Teken hier het Manifest 'Scherp op ouderenzorg'

Manifest Scherp op OuderenzorgLees meer i nhet dossier van het Algemeen Dagblad

De 10 hoofdpunten van het manifest:

1) Stop met het politiseren van verpleeghuiszorg.

2) Stel vast hoeveel zorgpersoneel nodig is om complete zorg te leveren.

3) Hanteer totdat deze norm is vastgesteld als vuistregel: minimaal twee bevoegde en bekwame zorgmedewerkers op een groep van maximaal acht personen.

4) Stop de overdaad aan registratie.

5) Voer een verplichte ballotage in voor bestuurders en toezichthouders.

6) Maximaliseer de overheadkosten en de reserves: 10 % aan overhead, maximaal 25% aan reserves voor elk verpleeghuis, voor elke zorginstelling.

7) Maak een einde aan de angstcultuur die bij teveel zorginstellingen heerst en garandeer een prettige werkomgeving.

8) Stel een eenvoudige norm op voor bijscholing.

9) Geef mantelzorgers de mogelijkheid direct maatregelen af te dwingen wanneer de kwaliteit van de zorg tekortschiet.

10) Geef cliëntenraden in verpleeghuizen helder inzicht in geldstromen en meer invloed waar het gaat om het bewaken van de kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners.

 

4 oktober - Fijne dierendag!

Dierendag Etten-LeurFijne dierendag voor alle (huis)dieren in Etten-Leur en hun baasjes!

Ziet u een dier in nood, bel 144 - red een dier

Heeft u wensen, opmerkingen, vragen of klachten over alle voorzieningen in Etten-Leur met betrekking tot dieren, laat het Ons weten via info@ons-etten-leur.nl of 076 - 503 8078

 

Wetswijziging Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Minder kans op (kinder)misbruik
Ons Etten-Leur stuurt voorstel aanpassing wet VOG naar Tweede Kamer

Wetswijziging Verklaring Omtrent het Gedrag VOGEtten-Leur, 27 september 2016 – Er zijn helaas nog steeds voorbeelden van mensen die kinderen en ouderen mishandelen/ misbruiken, terwijl zij een afgegeven verklaring omtrent gedrag (VOG) op zak hebben.

Hieruit blijkt dat het systeem omtrent de VOG niet waterdicht is. Ons Etten-Leur wil het misbruik van Etten-Leurse kinderen en ouderen in heel Nederland voorkomen en heeft daarom actie ondernomen.

Lees verder...

Lees de brief naar de Tweede Kamer

 

Supportersactie avondvierdaagse

Op de 2e dag van de avond-vierdaagse hield Ons Etten-Leur een supporters-actie voor de lopertjes en begeleiders van de 2,5 en 5 kilometer.

Supportersactie Avondvierdaagse Etten-Leur

Er werd getrakteerd op gezonde snacks en zoet, als ook de nodige aanmoedigingen.

Bekijk hier meer foto's

 

Vragen over rotonde

Verkeersveiligheid Etten-Leur Rotonde Rode Poort Beiaard BisschopsmolenstraatJosé Lockx heeft in een brief naar het college een aantal vragen gesteld over de veiligheid met betrekking tot de rotonde aan de Bisschopsmolenstraat, Rode Poort en Beiaard. Lees hier de complete brief.

Heeft u zelf ook vragen of opmerkingen over deze rotonde of andere verkeerssituaties, laat het ons weten via info@ons-etten-leur.nl of bel met 076 - 201 78 18 . U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met José via jose.lockx@ons-etten-leur.nl

U bent ook van harte welkom tijdens de wekelijkse vergadering van onze politieke fractie op dinsdagavond 19:00 in het oude raadhuis op de markt.

 

Vragen over afvalbakken

Afvalbakken Gemeente Etten-Leur AfvalbeleidJosé Lockx heeft in een brief naar het college een aantal vragen gesteld en haar mening gegeven over hoe er met dit onderwerp is omgegaan. Lees hier de complete brief.

Heeft u zelf ook vragen of opmerkingen over het afvalbeleid van de gemeente, laat het ons weten via info@ons-etten-leur.nl of bel met 076 - 201 78 18 . U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met José via jose.lockx@ons-etten-leur.nl

U bent ook van harte welkom tijdens de wekelijkse vergadering van onze politieke fractie op dinsdagavond 19:00 in het oude raadhuis op de markt.

 

Zorgzame maatschappij Etten-LeurZorgen om Zorg

Ons Etten-Leur doet een oproep aan alle inwoners om eventuele problemen, obstakels en opmerkingen over de nieuwe zorgsituatie te melden, om op die manier knelpunten aan de kaak te kunnen stellen en op te lossen.

Lees hier het hele persbericht.

Heeft u andere ideeën, wensen of klachten omtrent hoe de zorg momenteel geregeld is, laat het Ons weten.

 

Nieuwe brede school Grauwe Polder

Grauwe Polder Kaart Etten-LeurInformatieavond over nieuw te bouwen brede school en renovatie wijkgebouw De Gong op 16 november 2015, 19:30 in oude raadhuis, Markt 1.

U mag inspreken, luisteren, informeren en geïnformeerd worden, voordat de politiek een keuze voor 1 van de varianten maakt.

Lees hier meer over de plannen

Laat Ons uw mening horen.

 

Wijkbijeenkomst Banakkers

Wijkbijeenkomst Banakkers GemeenteraadOp woensdag 30 september 2015 waren diverse leden van Ons Etten-Leur aanwezig bij de door de gemeenteraad georganiseerde bijeenkomst in UT Proatuis in de wijk Banakkers.

Tijdens deze avond werd er gesproken over diverse thema's als Sociaal en Veiligheid & Wonen waarin de wijkbewoners hun vragen konden stellen en hun ervaringen delen op dit gebied.

Lia Boeren Notities Bord Wijkteam WijkbijeenkomstDaarnaast waren er een aantal sprekers op het gebied van Buurtpreventie, Wonen met gemak en De kunst van het ouder worden.

Heeft u deze avond gemist, maar bent u benieuwd naar een samenvatting en het verdere vervolg dat aan deze avond gegeven wordt, neem dan contact met ons op.

 

Zorgzame maatschappij Etten-LeurZorgen om Zorg

Ons Etten-Leur doet een oproep aan alle inwoners om eventuele problemen, obstakels en opmerkingen over de nieuwe zorgsituatie te melden, om op die manier knelpunten aan de kaak te kunnen stellen en op te lossen.

Lees hier het hele persbericht.

Heeft u andere ideeën, wensen of klachten omtrent hoe de zorg momenteel geregeld is, laat het Ons weten.

 

Algemene Beschouwingen Ons Etten-LeurAlgemene Beschouwingen

Het college heeft het beleid voor de komende jaren gepresenteerd in de kadernota. De reactie van Ons Etten-Leur hierop kunt u in hoofdlijnen lezen in de Algemene Beschouwingen.

Download hier de PDF versie (46 Kb) of lees de Algemene Beschouwingen online.

 

De Banakker
zwembad EN ijsbaan?

Zwembad De BanakkerTijdens de opinievergadering van 2 december pleitte Ons Etten-Leur bij het realiseren van het nieuwe sportcomplex De Banakker niet alleen voor een nieuw zwembad, maar ook voor een ijsbaan.

Lees hier de tekst van de opinievergadering.

Een definitief besluit valt tijdens de raadsvergadering van 15 december.

 

Kranslegging dodenherdenking

In 2014 was Ons Etten-Leur verantwoordelijk voor de kranslegging tijdens dodenherking namens de gezamenlijke politieke partijen.

Op de foto's ziet u Lia Boeren en José Locks tijdens het leggen van het bloemstuk.

 

Dodenherdenking Etten-Leur 2014

Kranslegging Ons Etten-Leur dodenherdenking

Bloemstuk Ons Etten-Leur

 

Ons helpt afstudeerders

Voor, tijdens en na de campagne heeft Ons Etten-Leur meegewerkt aan verschillende onderzoeken van studenten m.b.t. lokale verkiezingen & lokale partijen.

Help deze studenten door een kleine vragenlijst online in te vullen.

Het kost u slechts een paar minuten van uw tijd en u helpt er niet alleen de studerende jeugd mee, maar ook de dienstverlening van Ons Etten-Leur.

Bij voorbaat dank!

Klik op onderstaande link voor de online vragenlijst.

Vragenlijst afstudeeropdracht

 

Win bruidsarrangement t.w.v. € 324,50!

Etten-Leur, 10 februari 2014 – Bijna iedereen kent het verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek, waarbij winnaars van een gouden chocoladewikkel een rondleiding krijgen door de magische chocoladefabriek.

Geïnspireerd op dit verhaal, doet Ons Etten-Leur in het kader van Valentijnsdag iets soortgelijks. Inwoners uit Etten-Leur kunnen gratis chocolade cadeautjes bestellen. Diegene, die daarin een ‘Gouden hart’ vindt, maakt kans op een leuke Valentijnsdag verrassing.

Superior Suite Trivium Hotel

Er zijn 5 gouden harten in omloop. De cadeautjes kunnen gratis besteld worden via op www.ons-etten-leur.nl/valentijn

Lees het hele persbericht

 

Vind het gouden hart in je gratis cadeautje en win!

In de gratis valentijnsdag cadeautjes met chocolade, zitten 5 gouden hartjes verstopt.

Gouden Hart Valentijnsdag

De vinders van deze gouden hartjes, maken kans op mooie prijzen!

Bestel nu je gratis chocolade cadeautje.

Gratis Chocolade Cadeautjes Valentijnsdag
 

Ingezonden brief parkeeroverlast

Ingezonden Brief Ons Etten-LeurMet betrekking tot de parkeeroverlast in de Koperwiek, heeft Ons Etten-Leur een ingezonden brief gestuurd naar het college.

Lees hier de hele brief

 

Bestel gratis chocolade cadeautjes voor Valentijn!

Verras je geliefde, familie, vrienden of kennissen met een leuk en lekker cadeautje.

Ons Etten-Leur geeft 400 gratis chocolade cadeautjes weg aan iedereen die zich er voor aanmeldt.

Gratis Chocolade Cadeautjes Valentijnsdag

 

Lees hier meer over deze actie

 

Gratis bridgekaarten voor alle bridgeclubs!

Ons Etten-Leur heeft alle bridgeclubs voorzien van gratis speelkaarten om daarmee aandacht te vestigen op het lokale verenigingsleven.

Bridgekaarten Ons Etten-Leur

Lees hier meer over deze actie

 

Voorkom identiteitsfraude

Om identiteitsfraude (het misbruik van persoonsgegevens door anderen) te voorkomen, kan een zogenaamde ID cover (hoesje om paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) schade voorkomen.

De gemeente Etten-Leur deelt gratis ID covers uit bij het aanvragen van een nieuw document.

 

Lia is Lijsttrekker!

Lia Boeren is op 11 januari door de leden van Ons Etten-Leur verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

Lia Boeren enige vrouwelijke lijsttrekker Etten-Leur

Hiermee is zij de enige vrouwelijke lijstrekker van alle Etten-Leurse politieke partijen.

Lees hier meer

Ballon een meisje

 

Ingezonden brief kunst

Ons Etten-Leur heeft een ingezonden brief gestuurd naar het college met betrekking tot de toestand van de kunstwerken in Etten-Leur.

Lees hier de hele brief

 

Wensput verkocht!

Opbrengst voor de wensen van de senioren uit Etten-Leur

De wensput is verkocht aan de hoogste bieder voor 25 euro! Het geld komt ten goede aan de wensen voor de senioren van Etten-Leur.

Wensput Wenshut Wensboom Actie

 

Nieuw stadspark

Ons Etten-Leur pleit voor Nieuwe Nobelaer in vergroot Oderkerkpark

Bij de behandeling van de mogelijke opties voor een Nieuwe Nobelaer, kwam Ons Etten-Leur als enige partij met een vernieuwende insteek.

Vergroot het Oderkerkpark, maak het een echt stadspark en betrek daarin de activiteiten van de Nieuwe Nobealer voor een bruisend cultureel stadshart.

Lees hier het ingediende amendement

Groter Oderkerkpark Stadshart

Wat vindt U van dit idee? Laat het Ons weten via info@ons-etten-leur.nl

 
 

Verbeteringen jeugdzorg

In EttenLeur strijden we raadsbreed voor verbeteringen in de jeugdzorg

Lees het interview met Denise Huijbregts op Besluit met Muisjes als vertegenwoordiger van de werkgroep

Met dank aan APB Etten-Leur CDA Etten-Leur VVD Etten-Leur GroenLinks Etten-Leur D66 Etten-Leur Leefbaar Etten-Leur Pvda afdeling Etten-Leur

Voor eventuele vragen of opmerkingen, kunt u contact opnemen via denise.huijbregts@ons-etten-leur.nl

Denise Huijbregts Raadslid Ons Etten-Leur

 

Digitaal fractieberaad

Openbaar inspreken via Microsoft teams in ons fractieberaad

De gemeenteraad vergadert op 11 mei over een aantal punten tijdens De Raad Debatteert.

Heeft u vragen of opmerkingen over een van de agendapunten die u met ons wilt bespreken, dan kan dat tijdens ons openbare fractieberaad op 28 april, start om 19:30

Ook voor andere vragen of opmerkingen kunt u ons dan live spreken.

Wij vergaderen digitaal via Microsoft Teams en u kunt zich via onderstaande link vlak voor de vergadering aanmelden.

Neem deel aan de vergadering

Bijeenkomst Huisvesting Arbeidsmigranten Beleid Etten-Leur

Heeft u liever telefonisch contact of via de e-mail, dan kan dat uiteraard ook. Algemeen via 076 503 80 78 en info@ons-etten-leur of via de contactgegevens van onze fractieleden.

 

Brief - Aandachtspunten nieuwe wijk

Als politieke partij heeft Ons Etten-Leur veel contact met inwoners. We krijgen veel input van hen over het wonen in Etten-Leur. Dit hebben we gecombineerd met de ontwikkelingen die wij zelf voorzien vanuit de politiek. Daarom willen we graag de volgende punten als suggestie meegeven bij een eventuele aanleg van een toekomstige nieuwe wijk.

Aandachtspunten Nieuwe Wijk Etten/LEur

Enerzijds helpt een vroege inbreng om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Anderzijds hopen we dat dit op termijn het best mogelijke resultaat zal opleveren voor alle belanghebbenden en voor Etten-Leur als gemeente.

De belangrijkste aandachtspunten zijn:

1) Bouwen voor specifieke doelgroepen die speciale woonvormen nodig hebben
2) Betaalbare woningen voor onze jeugd (zowel huur als koop)
3) Realiseren van een ècht groot speel- en ontspanningspark

Lees hier de volledige brief met tekst en uitleg

Lia Boeren Fractievoorzitster Raadslid Ons Etten-LeurHeeft u vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met Lia Boeren via lia.boeren@ons-etten-leur.nl

 

Brief - Echtscheidings-problematiek bij kinderen

Echtscheidingsproblematiek Kinderen OudersHet aantal vechtscheidingen in Nederland is hoog, evenals het aantal kinderen dat hierbij betrokken is.

Volgens huiselijkgeweld.nl zijn dit alleen al 6.000 minderjarige kinderen. Zij hebben daarbij zorg nodig, die steeds complexer wordt. Wij als Ons Etten-Leur, een lokale politieke partij in Etten-Leur, maken ons hier ernstig zorgen over.

Wij zien in de praktijk een stijging van het aantal kinderen dat in de problemen komt. Hierdoor is steeds meer en steeds complexere zorg nodig, wat ook tot meer kosten leidt.

Kinderen worden als schaakstukken ingezet om een spel van macht te gaan spelen. De schaakstukken worden verdeeld en ze worden in positie gebracht. Er wordt misbruik gemaakt van hun loyaliteit en onvoorwaardelijke liefde.

Vechtscheidingen Kinderen Pionnen Ouders Machtstrijd

Spelregels zijn er niet, want het spel verandert naar gelang welke ouder een zet doet. En tijdens het potje schaken komen er allerlei onbekende schaakstukken bij die de kinderen niet kennen. Ze snappen steeds minder van het spel en raken van iedere zet beschadigd. Met een beetje pech nemen nieuwe schaakstukken het spel over die niet neutraal zijn en wordt het spel nog grimmiger. En vanaf hier verandert weer het spel.

Dit gaat net zolang door tot de kinderen geschaakt worden. Dit alles om de andere ouder schaakmat te zetten. Wanneer het spel eindigt weet niemand, het spel wordt nooit gewonnen en er zijn alleen maar verliezers.

Lees hier de volledige brief met tekst en uitleg

Denise Huijbregts Burgerlid Ons Etten-LeurHeeft u vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met Denise Huijbregts via denise.huijbregts@ons-etten-leur.nl

 

Evaluatie Jeugdhulp

Jeugdhulp Etten-Leur Westbrabant Evaluatie FlyerHelp de jeugdhulp te verbeteren.

Aan kinderen en ouders die te maken hebben gehad met jeugdhulp: jullie mening wordt gevraagd.

Geef je mening of schrijf je in voor de evaluatie-avond op 15 november 2018 via http://scalemc.wixsite.com/help-mee

 

May Rijnen onterecht beticht van kiezersbedrog

Ons Etten-Leur neemt het op voor beschuldigd oud-raadslid

Etten-Leur, 17 april 2018 – Ons Etten-Leur springt in de bres voor May Rijnen, voormalig raadslid van de PvdA, die door haar oude partij beticht werd van kiezersbedrog. Haar naam, als mogelijke part-time wethouderskandidaat voor Ons Etten-Leur, werd genoemd door de fractievoorzitter van de PvdA Etten-Leur, de heer Wierema, in een krantenartikel van BN de Stem van dinsdag 10 april jongstleden.

Fractievoorzitter Lia Boeren van Ons Etten-Leur: “Tijdens het coalitie-overleg konden we niet reageren, omdat de onderhandelingen nog in volle gang waren. Op geruchten en verdachtmakingen kunnen we dan niet ingaan. Er is nog niets definitief en er komen verschillende opties aan bod, waarover gesproken wordt.” Nu die onderhandelingen spaak gelopen zijn, kunnen we reageren.

Ons Etten-Leur probeert altijd zo veel mogelijk kwaliteit te leveren. Dat geldt ook voor mogelijke wethouderskandidaten. De kans op een supertalent dat alle posities zomaar in kan vullen, is heel klein. Daarnaast moet het passen binnen de persoonlijke situaties van mensen (zowel privé als werk) in combinatie met ervaring, ambities en andere eigenschappen. We zijn in onze zoektocht niet over 1 nacht ijs gegaan. We hebben zowel binnen als buiten de partij gezocht naar de beste kandidaten voor de mogelijke posten. Op het gebied van sociale zaken kwam onder andere de naam van May Rijnen voorbij in een part-time rol.

Lia Boeren vervolgt: “Er zijn maar weinig mensen binnen de politiek in Etten-Leur die zo strijdbaar zijn op dat vlak als zij. Ze heeft meer dan 20 jaar aan politieke ervaring, kennis en kunde. Wij negeren dat niet, omdat iemand toevallig van een andere partij afkomstig is. Veel belangrijker is dat mensen vanuit hun hart opkomen voor anderen en daar is May Rijnen zeker een voorbeeld van. Iemand die iets ten goede wil veranderen voor de inwoners van Etten-Leur”.

Ons Etten-Leur heeft pas NA de verkiezingen contact gezocht om te kijken of ze eventueel iets zou voelen voor een part-time wethouderspost op sociale zaken namens Ons Etten-Leur. Dit was dus nadat duidelijk was dat ze niet meer terug zou keren in de gemeenteraad. Ze heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor de PvdA en daar bij de laatste verkiezingen ook wederom de beloning voor gekregen in de vorm van 255 voorkeursstemmen. Die stemmen zijn en blijven bij de PvdA, ze neemt geen zetel mee of heeft mensen misleid om op haar te stemmen. Er is dus zeker GEEN sprake van kiezersbedrog.

Ze kreeg tijdens haar afscheid van de gemeenteraad niet voor niets als verrassing een bijzondere erepenning van de gemeente Etten-Leur voor haar verdiensten. Dat ze vervolgens door haar eigen partij zo wordt neergezet, nadat ze gepolst is voor een mogelijke functie, waarbij nog helemaal niets zeker is, vinden wij stijlloos en diep triest. Zo ga je niet met mensen om.

 

Politiek debat seniorenraad

Download hier de brochure van het politieke debat van 20 februari met daarin de stellingen van de avond en de mening van Ons Etten-Leur.

Brochure Ons Etten-Leur politiek debat seniorenraad (2,1 MB, PDF)

Politiek debat seniorenraad Lia Boeren Lijsttrekker
 

Run-Bike-Walk Etten-Leur

Als Ons Etten-Leur ondersteunen wij ook de Run-Bike-Walk in Etten-Leur, georganiseerd door de Lionsclub Etten-Leur, Road Runners Etten-leur, ARV Achilles en wandelvereniging De Losse Feeter.

Excuus aan hen, de ondersteunende partijen en de vele vrijwilligers met onze niet goed doordachte plakactie op de openbare plakplaatsen. Uiteraard hebben wij onze fout meteen rechtgezet en de posters weer in ere hersteld.

Wilt u meer weten over de Run-Bike-Walk en het goede doel dat zij ondersteunen, extra AED's in Etten-Leur voor de stichting Hartveilig Etten-Leur, een doel waar wij ons politiek ook voor inzetten, zie dan www.runbikewalkettenleur.nl

 

Stemwijzer Etten-Leur online

U kunt de digitale stemwijzer invullen via http://etten-leur.mijnstem.nl

Lees hier de stellingen en de antwoorden van Ons Etten-Leur

Stemwijzer Etten-Leur Kieswijzer
 

Unicum voor politiek in Etten-Leur
Lia Boeren blaast 5e jubileumkaarsje uit als lijsttrekker

Etten-Leur, 20 januari 2018 - Lia Boeren is voor de 5e keer achter elkaar verkozen tot lijsttrekker van Ons Etten-Leur voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Lia Boeren Lijsttrekker Ons Etten-Leur 2018 Ballon Bloemen

Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering op 20 januari. Ze heeft hiermee een unieke prestatie in handen, want nog nooit eerder kwam het in de recente geschiedenis van de Etten-Leurse politiek voor dat een vrouw 5x achter elkaar lijsttrekker was

Lees verder...

 

Vragen bouwlocaties carnavalsclubs

Ons Etten-Leur vraagt al sinds 2016 wat de mogelijkheden zijn vanuit de gemeente om de carnavals bouwclubs te ondersteunen. Tot op heden is daar nog geen concreet antwoord op teruggekomen. Lees hier onze laatste brief aan het college.

Stichting Carnavalsoptocht Etten-Leur

Denk mee over oplossingen, alternatieven, voorbeelden bij andere gemeentes en andere mogelijkheden om onze lokale enthousiaste carnavalsverenigingen een plek te geven.

Aanstaande zondag 21 januari is het de ‘Kekdag’ bij de bouwclubs, waar je zelf kunt zien wat er zoal bij komt kijken. Hoe werken ze, wat hebben ze nodig, wat zijn de (on)mogelijkheden, bespreek het met de mensen zelf. De deuren van de bouwlocaties gaan open voor een ieder die geïnteresseerd is in het bouwproces en de carnavalsverenigingen zelf.

Kekdag carnavalsverenigingen bouwclubs etten-leur

Op 23 januari is er een openbare raadsvergadering. In ‘de raad luistert’, is er een agendapunt met betrekking tot het aankopen van een mogelijke locatie voor deze en / of andere verenigingen. Agendapunt 4, Gebruik/doel pand aan de Slotlaan

We roepen de carnavalsclubs, verenigingen en andere belangstellenden op om zich te laten horen over dit onderwerp.

Ons Etten-Leur steunt de inwoners en verenigingen voor een gezellig en actief verenigingsleven in Etten-Leur.

José Lockx Raadslid Ons Etten-LeurVoor vragen en opmerkingen over ons standpunt, kunt u contact opnemen met José Lockx via jose.lockx@ons-etten-leur.nl

 

Bericht van de voorzitter
Albert Braspenning nieuwe voorzitter Ons Etten-Leur

Albert Braspenning Voorzitter Ons Etten-LeurBeste inwoners van Etten-Leur,

Voor degenen die me nog niet kennen, zal ik me even voorstellen.

Mijn naam is Albert Braspenning, geboren en woonachtig in Etten-Leur, al 55 jaar. In 2011 heb ik me aangesloten bij de lokale politieke partij Ons Etten-Leur. In eerste instantie als ondersteunend lid om aan de politiek te ruiken. De afgelopen 5 jaar heb ik me ingezet voor de bewoners van Etten-Leur, als burgerlid.

Lees verder...

 

Update Juvenaat - Edward Poppe Internaat

Het college heeft het nieuwe voorstel voor het Juvenaat bekend gemaakt.

Wat betreft hoofdgebouw: Van open staan voor verantwoord initiatief voor behoud en passend ander gebruik naar 100% sloop.

Ons Etten-Leur stond en blijft staan voor het behoud van het hoofdgebouw.

Ook de petitie stond en staat nog steeds open. Steun ons en onderteken digitaal via Petitie24

Edward Poppe Internaat Etten-Leur

Behoud hoofdgebouw Edward Poppe Internaat
 

Foto's Avondvierdaagse

Bekijk de foto's die gemaakt zijn tijdens onze actie bij de Avondvierdaagse.

 

 

Foto's Havenfeesten

Bekijk de foto's die gemaakt zijn tijdens onze actie op de Leurse Havenfeesten

Leurse Havenfeesten Foto's
 

Grillmaster Brabant

Welke barbeque expert kan het lekkerste vlees klaarmaken en wordt uitgeroepen tot de grillmaster van Brabant?

Barbeque Oderkerkpark Grillmaster Brabant

Kom het zien tijdens de BBQ wedstrijd op 24 juni in het Oderkerkpark of geniet samen met alle deelnemers van een heerlijke midzomer park BBQ.

Ons Etten-Leur is in ieder geval van de partij voor de gezelligheid en doet ook mee aan de wedstrijd.

Lees meer op grillmasterbrabant.nl

 

Nieuwe burgemeester Etten-Leur

Onze huidige burgemeester mevr. Van Rijnbach - De Groot stopt per 1 december 2017.

Om te bepalen wie de beste nieuwe kandidaat is, mogen de inwoners van Etten-Leur mede bepalen welke eigenschappen zij het belangrijkste vinden in de nieuwe kandidaat.

Laat uw mening achter via de online enquête.

Nieuwe burgemeester Etten-Leur inspraak burgers
 

Nieuwe tijd fractieberaad

Iedere dinsdag-avond hebben we een fractie-vergadering in het oude raadhuis op de Markt 1 in Etten-Leur.

De nieuwe aanvangstijd is 19:00 uur.

Fractieberaad 7 uur 's avonds

Daar bent u van harte welkom om over elk onderwerp te praten wat u met Ons wilt bespreken.

U mag dat laten weten via info@ons-etten-leur.nl, via 076 - 076 - 201 78 18 maar bij Ons kan het ook gewoon via de zoete inval. Wij horen graag wat u te vertellen of te vragen heeft.

 

Weekmarkten actie

Op 14 en 16 december was Ons Etten-Leur aanwezig op de weekmarkten op het Raadhuisplein en het Van Bergenplein om loten en attenties uit te delen in winterse sferen.

Kerstpakket Loten Weekmarkt Raadhuisplein Etten-Leur   Kerstpakket Loten Weekmarkt Raadhuisplein Etten-Leur Groepsfoto
     
Mascotte Ons Etten-Leur omhelzing   Kerstpakket Loten Weekmarkt Raadhuisplein Etten-Leur
     
Mascotte Ons Etten-Leur Kerstman High Five   Mascotte Ons Etten-Leur Knuffel

Meer foto's op onze facebook pagina

Wilt u meedraaien in de leukste politieke campagne voor de gemeenteraad? Neem dan contact op via secretariaat@ons-etten-leur.nl

 

Aanpassingen station & omgeving - uw mening telt

Nederlandse Spoorwegen Station Etten-LeurWat moet er volgens u gebeuren met de omgeving van het station en de stationsoversteek?

Ideeën, tips of opmerkingen over de 4 voorgestelde varianten die te vinden zijn via Etten-Leur doet het gewoon horen we graag van u. Dat kan via info@ons-etten-leur.nl, 076 - 201 78 18 of persoonlijk.

Ons Etten-Leur bespreekt het aanstaande dinsdag 11 oktober in onze openbare fractievergadering. Oude raadhuis, markt 1, 19:00 uur, u bent van harte welkom.

 

11 oktober Coming-OutdagTegen discriminatie

Op 11 oktober 'vlagt' Ons Etten-Leur ook digitaal met de regenboogvlag tegen alle mogelijke vormen van discriminatie.

Respect, tolerantie, acceptatie & verdraagzaamheid voor ieder uniek mens, ongeacht geaardheid, staat centraal op 11 oktober, Coming-Outdag

 

Waarom als enige tegen vervroegde aankoop Nieuwe Nobelaer?

Standpunt De Nieuwe NobelaerOp 22 februari 2016 stemde Ons Etten-Leur als enige partij tegen het raadsvoorstel voor een vervroegde aankoop van het gebouw met ondergrond van de Stichting Nieuwe Nobelaer.

Wij waren niet overtuigd van de argumenten zoals vermeld in het voorstel en zijn verder in de cijfers en de materie gedoken. Lees hier onze mening.

 

Oplossingen Parkeren Centrum Etten-LeurPresentatie parkeerplannen centrum

Voor alle inwoners in en rond het centrum is er een presentatie over de conceptplannen van het college omtrent parkeren.

Bent u betrokken, heeft u input aangedragen of wilt u horen hoe de nieuwe parkeersituaties in uw buurt zullen zijn, kom dan luisteren in de Nieuwe Nobelaer op donderdag 7 april om 19:30 uur.

 

Scherp op financiën miljoenenprojecten

Nieuwe Nobelaer Etten-LeurEerst bij het zwembad, nu Nieuwe Nobelaer, Ons Etten-Leur is financieel en inhoudelijk scherp op miljoenenprojecten onze gemeente.

Lees het krantenartikel van BN de Stem op 27 januari 2016

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze financieel specialist Björn Vaarwerk via bjorn.vaarwerk@ons-etten-leur.nl

 

Vuurwerk in Etten-Leur

Vuurwerk Gemeente Etten-Leur VuurwerkshowHoe ziet u de toekomst van vuurwerk in Etten-Leur? Wat moet er volgens u juist wel of juist niet gebeuren?

Laat het ons weten via info@ons-etten-leur.nl of bel met 076 - 201 78 18

U bent ook van harte welkom tijdens de wekelijkse vergadering van onze politieke fractie op dinsdagavond 19:00 in het oude raadhuis op de markt.

 

Zorgzame maatschappij Etten-LeurZorgen om Zorg

Ons Etten-Leur doet een oproep aan alle inwoners om eventuele problemen, obstakels en opmerkingen over de nieuwe zorgsituatie te melden, om op die manier knelpunten aan de kaak te kunnen stellen en op te lossen.

Lees hier het hele persbericht.

Heeft u andere ideeën, wensen of klachten omtrent hoe de zorg momenteel geregeld is, laat het Ons weten.

 

Oplossingen Parkeren Centrum Etten-LeurPiekeren over pienter parkeren

Ons Etten-Leur heeft in een brief aan het college 8 mogelijke oplossingen aangedragen voor de parkeerproblematiek in het centrum.

Lees hier het hele persbericht.

Heeft u andere ideeën, wensen of klachten omtrent parkeren, laat het Ons weten.

 

Lange Brugstraat

Lange Brugstraat Etten-Leur

De Lange Brugstraat wordt heringericht. Heeft u belangen, ideeën of tips, dan kunt u dit laten weten.

Dit kan online via de gemeentesite of neem contact op met een van onze raadsleden.

U kunt ook de voorlopige schetsen inzien en daar uw reactie op geven, dit kan nog tot 18 maart 2015.

 

Uitslag Sinterklaasloterij

Winnaars sinterklaasloterij bekend!

Gratis kerstpakket is gevallen op lot nummer 200

15 troostprijzen zijn gevallen op de volgende nummers

Trekking Sinterklaasloterij Winnende Loten Lotnummers2
11
20
30
43
74
83
101
105
118
126
149
171
175
199

Wanneer u in de gelegenheid bent, kunt u uw prijs af komen halen tijdens het openbaar fractieberaad van 15 december, van 18:30 tot 19:30 in het oude Raadhuis.

Breng uw winnende lot mee.

U kunt ook contact opnemen via campagne@ons-etten-leur.nl om een andere afspraak te maken voor de overhandiging.

Gefeliciteerd aan de winnaars!

Prijzen zijn niet inwisselbaar in contanten.

 

Oplossingen Parkeren Centrum Etten-LeurPiekeren over pienter parkeren

Ons Etten-Leur heeft in een brief aan het college 8 mogelijke oplossingen aangedragen voor de parkeerproblematiek in het centrum.

Lees hier het hele persbericht.

Heeft u andere ideeën, wensen of klachten omtrent parkeren, laat het Ons weten.

 

Lange Brugstraat

Lange Brugstraat Etten-Leur

De Lange Brugstraat wordt heringericht. Heeft u belangen, ideeën of tips, dan kunt u dit laten weten.

Dit kan online via de gemeentesite of neem contact op met een van onze raadsleden.

U kunt ook de voorlopige schetsen inzien en daar uw reactie op geven, dit kan nog tot 18 maart 2015.

 

Programma 2014 - 2018

Het programma van Ons Etten-Leur voor 2014 - 2018 staat online.

Programma Ons Etten-Leur 2014 - 2018

Download hier het programma (PDF 420 kB)

 

Sterkste kandidatenlijst ooit voor Ons Etten-Leur

Op 3 februari, de 'dag van de kandidaatstelling' heeft OnsEtten-Leur haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 gepresenteerd.

Lia Boeren is lijsttrekker, met op nummer 2 huidig raadslid José Lockx.

Kandidatenlijst Ons Etten-Leur

Lijsttrekster Lia Boeren: “We hebben de sterkste lijst ooit sinds de oprichting van Ons Etten-Leur. Het draait bij Ons Etten-Leur om kwaliteit en diversiteit en dat is ruimschoots aanwezig”

Op de lijst staan 12 vrouwen en 10 mannen. De kandidatenlijst heeft een gemiddelde leeftijd van 51 jaar. De jongste kandidaat is 20 en de oudste 83 jaar.

Lees het persbericht

 

Gratis cadeautje voor valentijnsdag namens Ons

Wij geven gratis chocolade cadeautjes weg om te delen met de mensen die u lief heeft.

Valentijnsdagactie Ons Etten-Leur Rozenblaadjes

Lees hier meer over deze actie

 

Politiek café De Klomp

In Café De Klomp aan de Oude Bredaseweg 4 vindt 12 januari een debat plaats voor jong aanstormend politiek talent om 20:00 uur.

Café De Klomp

Namens Ons Etten-Leur nemen Jacqueline Trouw en Hans Kilsdonk deel aan de discussie, die 3 hoofdthema's zal behandelen.

Dit zijn

  • Veiligheid
  • Cultuur
  • Werkloosheid / sociale gevolgen

Lees hier het bericht in BN De Stem Etten-Leur.

Iedereen is van harte welkom.

 

Donatie van €225,32 namens Ons aan Avoord

Tijdens de Wenshut actie 28 december is er maar liefst 225,32 euro opgehaald voor de wensen uit de wensboom van Avoord. Dit bedrag is uitgereikt tijdens de workshop cupcakes versieren, Die Ons Etten-Leur georganiseerd had op 6 januari. Lees verder...

UItreiking cheque wensboom avoord workshop cupcakes versieren

 

Bezoek Ons

Iedere dinsdagavond hebben we een fractievergadering in het oude raadhuis die begint om 18:30 uur.

Daar bent u van harte welkom om over een onderwerp te praten wat u met Ons wilt bespreken.

U mag dat laten weten via info@ons-etten-leur.nl, via 076 - 076 - 201 78 18 maar bij Ons kan het ook gewoon via de zoete inval. Wij horen graag wat u te vertellen of te vragen heeft.

 

Gratis workshop cupcakes versieren!

De 1e actie van het nieuwe jaar was een grandioos succes!

Versierde cupcake confetti

 

Bedankt

Het succes van de acties tijdens de campagne voor de verkiezingen van 2014 kan niet tot stand komen zonder de hulp van de vele vrijwilligers en donateurs die bijdragen aan de leuke acties.

Dank aan alle donateurs!

 

Persbericht

Ons Etten-Leur haalt € 640,90 op voor inrichting dierenasiel
Hulp Sint & Piet betaalt zich letterlijk uit

Etten-Leur, 1 december 2013 - In samenwerking met De enige echte Sinterklaasactie van Scouting Tarcisius heeft Ons Etten-Leur op zaterdag 23 november een Sinterklaasactie gehouden bij Life & Garden aan de Lage Vaartkant 11 en bij dierenspeciaalzaak De KorenMolen aan de Korte Brugstraat 94.

Sinterklaasactie Dierenasiel Breda

Alle eigenaren van huisdieren kregen daarbij een gratis cadeautje en kinderen konden met Sint & Piet op de foto, al dan niet met hun huisdier. Lees verder...

 

Onze mening

Lees Onze mening over de actuele onderwerpen die spelen in de gemeente Etten-Leur.

Reactie op begrotingsvoorstel 2014

 

Politiek I.K.E. Debat

Onder leiding van gespreksleider Jort Kelder, vond afgelopen woensdag 17 april het 1e politieke debat plaats richting de verkiezingen van 2014.

I.K.E. Debat Jacqueline Trouw

Namens Ons deed Jacqueline Trouw het woord over alle onderwerpen die met ondernemers en werkgelegenheid te maken hadden.

Bekijk alle foto´s op de Facebook pagina van Ons en lees meer over de onderwerpen.

 

Contact