-

Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappij Pers & Media

"Kom in gesprek met Ons"

Pers is voor Ons Etten-Leur belangrijk, omdat dat een van de vele communicatiemiddelen is waarmee inwoners geïnformeerd kunnen worden over de lokale politiek, politieke partijen en hun standpunten. Bekijk hier de perscontacten voor leden van de pers, officiële persfoto's.

Daarnaast vindt u hier een overzicht van de officiële persberichten van Ons Etten-Leur, die zij regelmatig uitstuurt over politieke standpunten of acties in het kader van verkiezingscampagnes voor gemeenteraadsverkiezingen.


Home > Pers
 

Contact voor de pers

Bent u actief in de media en zoekt u contact met onze persvoorlichter, wilt u een afspraak maken voor een interview of iets anders weten, dan kan dat via

info@ons-etten-leur.nl
076 - 201 78 18


Persfoto's

Hier vindt u officiële foto's en logo's van Ons Etten-Leur en onze raadsleden in hoge resolutie.


Persberichten


Wederom grootste kieslijst voor Ons Etten-Leur

Top 10 Kandidatenlijst 2022 Ons Etten-LeurMeer dan 80 jaar aan politieke ervaring gaat de strijd aan

Etten-Leur, 5 februari 2022 – Met maar liefst 35 kandidaten op de kieslijst, gaat Ons Etten-Leur net als 4 jaar geleden wederom met de grootste lijst de verkiezingen in. Nieuwe jonge gezichten hebben zich aangesloten bij de partij en slaan samen de handen ineen met de ervaren krachten.

Lees verder...


Denise Huijbregts nieuwe lijsttrekker Ons Etten-Leur

Lia Boeren Denise Huijbregts Symbolische Overdracht Stokje Wordt DoorgegevenJongere generatie zet bestaande koers voort

Etten-Leur, 17 januari 2022 Tijdens de algemene ledenvergadering van zaterdag 15 januari, is Denise Huijbregts unaniem verkozen tot opvolger van Lia Boeren als nieuwe lijsttrekker van Ons Etten-Leur. Ze is al 4 jaar raadslid met onder meer het sociale domein in haar portefeuille en daarvoor was ze al burgerlid bij Ons Etten-Leur.

Lees verder...


Lia Boeren geeft stokje over

Lia Boeren Fractievoorzitster Raadslid Ons Etten-LeurNa 5x nieuwe lijsttrekker voor Ons Etten-Leur

Etten-Leur, 7 januari 2021 – Voor de aankomende gemeenteraads-verkiezingen zal Lia Boeren (65) niet meer de kandidatenlijst aanvoeren van Ons Etten-Leur. Ook de rol van fractievoorzitter zal ze vanaf dat moment naast zich neerleggen. Wel blijft ze beschikbaar als raadslid voor de komende raadsperiode.

Lees verder...


Meldpunt slachtoffers toeslagenaffaire in Etten-Leur

Ons Etten-Leur opent meldpunt voor gedupeerden van de Belastingdienst

Meldpunt Toeslagenaffaire Slachtoffers in Etten-LeurEtten-Leur, 22 januari 2021 – De toeslagenaffaire houdt niet alleen politiek Den Haag bezig. Hoewel de oorzaken gelegen zijn in landelijk beleid, zijn de gevolgen juist op gemeentelijk niveau zichtbaar. De getroffen gezinnen komen persoonlijk in de knel, met als gevolg dat ze al dan niet te maken krijgen met lokale schuldeisers zoals gemeente of lokale schuldhulpverlening.

Een deel van de getroffen mensen is bekend bij de Belastingdienst, maar er zijn ook mensen die zich nog niet gemeld hebben. Wellicht uit gevoel van schaamte of uit onwetendheid over de mogelijkheden die er zijn om hun problemen op te lossen via de gemeente.

Ons Etten-Leur staat voor een zorgzame maatschappij en heeft zorg voor kwetsbaren en mensen in nood hoog in het vaandel staan.

Daarom heeft Ons Etten-Leur vanaf vandaag een meldpunt in het leven geroepen, waarin iedereen die getroffen is door de toeslagenaffaire zich kan melden.

Lees verder...


Gratis mondkapjes voor minima in Etten-Leur

Ons Etten-Leur doneert 100 mondkapjes in de strijd tegen Corona

Gratis Mondkapjes Voedselbank Etten-Leur Donatie Ons Etten-Leur Strijd Tegen CoronaEtten-Leur, 22 oktober 2020 – De Coronacrisis slaat hard om zich heen en treft iedereen. Met het toenemende belang van het dragen van mondkapjes, zijn er in het kabinet en ook bij de gemeente Etten-Leur plannen om mondkapjes te verstrekken aan mensen die het niet zo makkelijk kunnen betalen.

Maar iedere dag dat er geen mondkapjes zijn voor mensen die ze wel willen dragen, maar niet kunnen betalen, is een verloren dag in de bestrijding van het virus.

Daarom heeft Ons Etten-Leur op eigen initiatief alvast 100 mondkapjes gedoneerd voor de minima in Etten-Leur.

Lees verder...


Grootste kandidatenlijst in geschiedenis lokale partij
Ons Etten-Leur verrast met kieslijst van 35 personen

Grootste kandidatenlijst Ons Etten-Leur gemeenteraadsverkiezingenEtten-Leur, 6 februari 2018 - Met de presentatie van maar liefst 35 kandidaten, heeft Ons Etten-Leur de kandidatenlijst voor de verkiezingen rond. Dat is een stijging van 59% ten opzichte van 2014 (22 kandidaten). Het is de grootste kandidatenlijst sinds haar oprichting en de grootste van alle politieke partijen in deze eeuw. Ons Etten-Leur geeft hiermee een duidelijk signaal af aan de inwoners van Etten-Leur voor de komende verkiezingen.

Lees verder...


Unicum voor politiek in Etten-Leur
Lia Boeren blaast 5e jubileumkaarsje uit als lijsttrekker

Lia Boeren Lijsttrekker Ons Etten-Leur 2018 Ballon BloemenEtten-Leur, 20 januari 2018 - Lia Boeren is voor de 5e keer achter elkaar verkozen tot lijsttrekker van Ons Etten-Leur voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering op 20 januari. Ze heeft hiermee een unieke prestatie in handen, want nog nooit eerder kwam het in de recente geschiedenis van de Etten-Leurse politiek voor dat een vrouw 5x achter elkaar lijsttrekker was.

Lees verder...


Aderlating voor Ons Etten-Leur
José Lockx en Hans Kilsdonk doen stap terug uit actieve politiek

Hans Kilsdonk Burgerlid Ons Etten-LeurJosé Lockx Raadslid Ons Etten-LeurEtten-Leur, 29 november 2017 - José Lockx, raadslid voor Ons Etten-Leur, keert na de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer terug als raadslid. Dat besluit maakte zij deze week bekend na het fractieberaad. Ook haar man, Hans Kilsdonk, actief als burgerlid bij Ons Etten-Leur, stopt met zijn actieve politieke werkzaamheden. Beiden blijven wel beschikbaar als lijstduwer voor de aankomende verkiezingen.

Lees verder...


Minder kans op (kinder)misbruik
Ons Etten-Leur stuurt voorstel aanpassing wet VOG naar Tweede Kamer

Wetswijziging Verklaring Omtrent het Gedrag VOGEtten-Leur, 27 september 2016 – Er zijn helaas nog steeds voorbeelden van mensen die kinderen en ouderen mishandelen/ misbruiken, terwijl zij een afgegeven verklaring omtrent gedrag (VOG) op zak hebben. Hieruit blijkt dat het systeem omtrent de VOG niet waterdicht is. Ons Etten-Leur wil het misbruik van Etten-Leurse kinderen en ouderen in heel Nederland voorkomen en heeft daarom actie ondernomen.

Lees verder...


Zorgen om de zorg
Ons Etten-Leur brengt problemen Etten-Leurse zorg in kaart

Zorgzame maatschappij Etten-LeurEtten-Leur, 18 juli 2015 – U krijgt geen douchestoel of rolstoel op maat meer? U komt hulp of mantelzorghulp tekort? U mag geen aanbouw plaatsen voor mantelzorg huisgenoot? Vindt U dat U niet krijgt wat U echt nodig heeft? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van situaties die Ons Etten-Leur te horen heeft gekregen door alle bezuinigingen in de zorg.

Oproep
Maar er zijn er natuurlijk meer. Ons Etten-Leur heeft als doelstelling om te zorgen voor een zo zorgzaam mogelijke maatschappij en is daarom ook tegen de bezuinigingen in de zorg.

Lees verder...


Piekeren over pienter parkeren
Ons Etten-Leur proactief richting parkeernota

Oplossingen Parkeren Centrum Etten-LeurEtten-Leur, 28-5-2015 - Naar aanleiding van de parkeerproblematiek in sommige delen van Etten-Leur, de aanstaande parkeernota en recente klachten van diverse inwoners, heeft Ons Etten-Leur besloten om het college en ambtenaren een aantal mogelijke oplossingen aan de hand te doen voor met name de parkeerproblematiek in en rondom het centrum.

8 oplossingen
In een brief aan het college worden 8 verschillende oplossingen aangedragen.

Lees verder...


Vind gouden hart en win bruidsarrangement in Superior Suite t.w.v. 324,50!
Ons Etten-Leur heeft hart voor Etten-Leur en deelt gratis chocolade cadeautjes uit met verborgen prijzen

Gouden Hart Valentijnsdagactie Gratis Chocolade CadeautjesEtten-Leur, 10 februari 2014 – Bijna iedereen kent het verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek, waarbij winnaars van een gouden chocoladewikkel een rondleiding krijgen door de magische chocoladefabriek. Geïnspireerd op dit verhaal, doet Ons Etten-Leur in het kader van Valentijnsdag iets soortgelijks.

Inwoners uit Etten-Leur kunnen gratis chocolade cadeautjes bestellen. Diegene, die daarin een ‘Gouden hart’ vindt, maakt kans op een leuke Valentijnsdag verrassing. Er zijn 5 gouden harten in omloop.

De cadeautjes kunnen gratis besteld worden via op www.ons-etten-leur.nl/valentijn

Lees verder...


Sterkste kandidatenlijst ooit voor Ons Etten-Leur
Ons Etten-Leur steunt lokaal verenigingsleven

Kandidatenlijst Ons Etten-LeurEtten-Leur, 3 februari 2014 - Ons Etten-Leur heeft vandaag haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 gepresenteerd.

Lia Boeren is lijsttrekker, met op nummer 2 huidig raadslid José Lockx. Lijsttrekster Lia Boeren: “We hebben de sterkste lijst ooit sinds de oprichting van Ons Etten-Leur. Het draait bij Ons Etten-Leur om kwaliteit en diversiteit en dat is ruimschoots aanwezig” Op de lijst staan 12 vrouwen en 10 mannen. De kandidatenlijst heeft een gemiddelde leeftijd van 51 jaar. De jongste kandidaat is 20 en de oudste 83 jaar.

Lees verder...


Bridgeclubs Etten-Leur ontvangen gratis speelkaarten
Ons Etten-Leur steunt lokaal verenigingsleven

Bridgekaarten 't Strooienhuis Ons GenoegenEtten-Leur, 14 januari 2013 - Alle bridgeclubs in Etten-Leur hebben de afgelopen dagen nieuwe speelkaarten ontvangen of krijgen deze nog uitgereikt de komende dagen.

De gift is afkomstig van Ons Etten-Leur, die hiermee aandacht wil besteden aan de kleinere sportclubs en het verenigingsleven in Etten-Leur.

Lees verder...


Enige vrouwelijke lijsttrekker in heel Etten-Leur
Lia Boeren gekozen tot lijsttrekker van Ons Etten-Leur

Ballon een meisjeEtten-Leur, 11 januari 2014 - Ons Etten-Leur heeft vandaag officieel haar lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 gepresenteerd in de persoon van Lia Boeren.

Zij is vandaag door de leden van Ons Etten-Leur verkozen tot lijsttrekker voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Hiermee is zij de enige vrouwelijke lijsttrekker, onder alle politieke partijen in Etten-Leur.

Lees verder...


Ons Etten-Leur haalt € 225,32 op voor de wensen van de bewoners van Avoord
Uitreiking cheque tijdens workshop cupcakes versieren

UItreiking cheque wensboom avoord workshop cupcakes versierenEtten-Leur, 6 januari 2013 - Tijdens de workshop cupcakes versieren in Koostergaard afgelopen zondag 5 januari, heeft Lia Boeren namens Ons Etten-Leur een bedrag van € 225,32 overhandigd aan Agnes Schul van Avoord. Dit bedrag is bedoeld om de wensen van de bewoners van Avoord, die op de wensboom aangegeven kunnen worden, in vervulling te laten gaan. D

aarnaast werden ook de contactgegevens overhandigd van 4 partijen, die aangegeven hebben om een rol te willen spelen in de vervulling van 5 wensen. Lees verder...


Vrijwilligers Ons Etten-Leur verzorgen gratis workshop cupcakes versieren
Heerlijkheid duurt het langst - Workshop cupcakes versieren Kloostergaard

Versierde cupcake confettiEtten-Leur, 2 januari 2014 - Onder het motto ‘Heerlijkheid duurt het langst’ verzorgt een team van vrijwilligers van Ons Etten-Leur op zondagmiddag 5 januari voor de bewoners van de Kloostergaard een gratis workshop cupcakes versieren. Deze start om 14:00 en duurt tot 16:00. Locatie is het Grand Café van Kloostergaard, Bisschopmolenstraat 272. Daarnaast zijn ook andere inwoners uit Etten-Leur van harte welkom.

Met medewerking van onder andere The CakeXclusive Shop Etten-Leur en Blokker Etten-Leur die geheel belangeloos ingrediënten en materialen ter beschikking hebben gesteld, kunnen 200 cupcakes versierd worden. Lees verder...


Ons Etten-Leur haalt € 640,90 op voor inrichting dierenasiel
Hulp Sint & Piet betaalt zich letterlijk uit

Sinterklaasactie Dierenasiel BredaEtten-Leur, 1 december 2013 - In samenwerking met De enige echte Sinterklaasactie van Scouting Tarcisius heeft Ons Etten-Leur op zaterdag 23 november een Sinterklaasactie gehouden bij Life & Garden aan de Lage Vaartkant 11 en bij dierenspeciaalzaak De KorenMolen aan de Korte Brugstraat 94.

Alle eigenaren van huisdieren kregen daarbij een gratis cadeautje en kinderen konden met Sint & Piet op de foto, al dan niet met hun huisdier.

Lees verder...


Sinterklaas denkt ook aan huisdieren
Ons Etten-Leur start actie voor dierenasiel met hulp van Sint & Piet

Etten-Leur, 14 november 2013 - In samenwerking met De enige echte Sinterklaasactie van Scouting Tarcisius organiseert Ons Etten-Leur een Sinterklaasactie voor iedereen met een huisdier.

Op zaterdag 23 november van 9:00 tot 12:00 bij Life & Garden Etten-Leur aan de Lage Vaartkant 11 en ’s middags van 13:00 tot 16:00 bij Dierenspeciaalzaak De KorenMolen aan de Korte Brugstraat 94 krijgt iedere bezoeker een cadeautje voor zijn / haar huisdier van de Sint en zijn Pieten. Lees verder...


Contact