Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappij Gratis mondkapjes voor minima in Etten-Leur

Ons Etten-Leur doneert 200 mondkapjes in de strijd tegen Corona

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze fractie via info@ons-etten-leur.nl


Home > Pers > Persberichten > Gratis mondkapjes voor minima in Etten-Leur
 

Gratis Mondkapjes Voedselbank Etten-Leur Donatie Ons Etten-Leur Strijd Tegen CoronaGratis mondkapjes voor minima in Etten-Leur

Ons Etten-Leur doneert 200 mondkapjes in de strijd tegen Corona


Etten-Leur, 22 oktober 2020 – De Coronacrisis slaat hard om zich heen en treft iedereen. Met het toenemende belang van het dragen van mondkapjes, zijn er in het kabinet en ook bij de gemeente Etten-Leur plannen om mondkapjes te verstrekken aan mensen die het niet zo makkelijk kunnen betalen. Maar iedere dag dat er geen mondkapjes zijn voor mensen die ze wel willen dragen, maar niet kunnen betalen, is een verloren dag in de bestrijding van het virus.

Daarom heeft Ons Etten-Leur op eigen initiatief alvast 200 mondkapjes gedoneerd voor de minima in Etten-Leur. Het zijn stoffen exemplaren, die uitwasbaar en dus herbruikbaar zijn. Daardoor hoeven de mensen niet iedere keer opnieuw dure wegwerp mondkapjes te kopen. Dat is beter voor het milieu en beter voor hun portemonnee.

De mondkapjes zijn afgegeven bij de 2 voedselinitiatieven in Etten-Leur, te weten Voedselhulp Etten-Leur en de Voedselbank Etten-Leur. Zij dragen zorg voor de verdere verdeling. Van de 1e 100 mondkapjes is een deel donderdagochtend afgegeven bij de Voedselbank (vrijdag volgt de Voedselhulp) en deze waren 's middags al op. De volgende 100 mondkapjes volgen volgende week.

Donatie Ons Etten-Leur Bescherming Corona Gratis Mondkapjes Minima Etten-Leur Voedselbank VoedselhulpFractievoorzitter Lia Boeren: “Wij zien dat sommige mensen niet in staat zijn om zichzelf en anderen te kunnen beschermen, puur vanwege het feit dat het voor hen niet te betalen is. Dankzij een donatie zijn wij in staat geweest om 200 mondkapjes te bestellen voor de minima in Etten-Leur. Deze laten we verspreiden door de 2 voedselinitiatieven, zodat de mondkapjes terecht komen bij de juiste mensen.

De mondkapjes zijn besteld bij het initiatief Moerdijkse Mondkapjes. “Zij maken mondkapjes zonder reclame en winstoogmerk. Met het geld dat zij binnenkrijgen, helpen ze weer mensen in nood in de gemeente Moerdijk. Daarmee slaan we 2 vliegen in 1 klap, we helpen zowel de mensen in Etten-Leur als in Moerdijk.”

Lia Boeren Fractievoorzitster Raadslid Ons Etten-LeurVoor eventuele vragen of opmerkingen, kunt u contact opnemen via lia.boeren@ons-etten-leur.nl

 

 


 

 


Contact