Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappij Lia Boeren geeft stokje over

Na 5x nieuwe lijsttrekker voor Ons Etten-Leur

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze fractie via info@ons-etten-leur.nl


Home > Pers > Persberichten > Lia Boeren geeft stokje over
 

Lia Boeren Fractievoorzitster Raadslid Ons Etten-LeurLia Boeren geeft stokje over

Na 5x nieuwe lijsttrekker voor Ons Etten-Leur


Etten-Leur, 7 januari 2021 – Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zal Lia Boeren (65) niet meer de kandidatenlijst aanvoeren van Ons Etten-Leur. Ook de rol van fractievoorzitter zal ze vanaf dat moment naast zich neerleggen. Wel blijft ze beschikbaar als raadslid voor de komende raadsperiode.

Lia Boeren licht haar besluit toe: “Het combineren van lijsttrekker, fractievoorzitter en raadslid kost meer tijd en energie dan alleen raadslid zijn. Sinds de oprichting van Ons Etten-Leur in 2000 heb ik vijf keer de kar mogen trekken bij de verkiezingen, maar het is nu tijd om een deel van mijn taken over te dragen aan de jongere generaties. Samen met hen heb ik het volste vertrouwen in de toekomst. De tijd die vrijkomt, kan ik dan besteden aan nog meer leuke dingen doen met mijn familie, kinderen en kleinkinderen.

Interim-voorzitter Gert-Jan van Agtmaal begrijpt en respecteert het besluit van Lia Boeren. “Wanneer iemand vanaf niets een politieke partij opricht en die mede brengt tot de grootste oppositiepartij met 5 zetels, dan weet je dat dat enorm veel tijd en energie kost. We kennen Lia als iemand die zich enorm verantwoordelijk voelt in haar rol als raadslid en daar ook alles voor doet, zelfs als het soms voor haarzelf beter zou zijn om een pas op de plaats te maken. Maar het strijden voor rechtvaardigheid en onze inwoners zit in haar bloed. We zijn blij dat ze beschikbaar blijft als raadslid, want met haar meer dan 20 jaar aan politieke ervaring, is ze een bron van kennis binnen onze partij.”

Lia Boeren tot slot: Er zijn al veel voorstellen die op ons initiatief tot stand zijn gekomen of waaraan wij hebben bijgedragen, zoals de woonlaag voor gehandicapten in de Valpoort, de goedkeuring van seniorenraad en platform gehandicapten die onder ieder raadsvoorstel moesten staan, inwoners in de welstandscommissie, het uitdragen van het burgerinitiatief en recent nog het strijden voor het behoud van het Juvenaat.

Maar als Ons Etten-Leur hebben we ook al vaker ideeën aangedragen (bijvoorbeeld een zonnepanelen project langs de snelweg), waarbij de uitvoering dan toch net iets anders is dan we eigenlijk voor ogen hadden. Het zou fijn zijn om ook eens de uitvoering mede te mogen bepalen. Daar wil ik me samen met onze andere fractieleden de komende jaren nog volop voor inzetten.

 

Voor eventuele vragen of opmerkingen, kunt u contact opnemen via lia.boeren@ons-etten-leur.nl

 

 


 

 


Contact