Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappijMinder kans op (kinder)misbruik

Ons Etten-Leur stuurt voorstel aanpassing wet VOG naar Tweede Kamer


Home > Pers > Persberichten > Minder kans op (kinder)misbruik
 

Minder kans op (kinder)misbruik
Ons Etten-Leur stuurt voorstel aanpassing wet VOG naar Tweede Kamer

Wetswijziging Verklaring omtrent het Gedrag (VOG)Etten-Leur, 27 september 2016 – Er zijn helaas nog steeds voorbeelden van mensen die kinderen en ouderen mishandelen/ misbruiken, terwijl zij een afgegeven verklaring omtrent gedrag (VOG) op zak hebben. Hieruit blijkt dat het systeem omtrent de VOG niet waterdicht is. Ons Etten-Leur wil het misbruik van Etten-Leurse kinderen en ouderen in heel Nederland voorkomen en heeft daarom actie ondernomen.

Woordvoerder Denise Huijbregts vertelt: “Momenteel kan iemand waartegen aangifte is gedaan vanwege (zeden)misbruik, gewoon nog een VOG aanvragen. Dit omdat alleen de aangifte geen zogenaamd ‘justitieel gegeven is’. Door een kleine aanvulling op de wet waarin deze status aangepast wordt, aangiftes bewaard worden voor een bepaalde termijn en bij herhaling mee tellen voor een beoordeling, kun je veel toekomstig leed voorkomen”.

Dit is verwoord in een brief die naar alle politieke partijen in de Tweede Kamer is verstuurd, alsmede de betreffende ministeriële afdelingen. Daarnaast zijn ook opties aangedragen zoals het aanstellen van 2 onafhankelijke jeugdprofessionals bij onderzoek en ondervraging van het kind vanaf de allereerste aangifte.

Fractievoorzitter Lia Boeren vult aan “Niet alles is op lokaal niveau te regelen. Om sommige dingen in Etten-Leur voor elkaar te krijgen, moet je soms ook nationaal wetten aanpassen. Ondanks dat wij een lokale politieke partij zijn, hanteren wij gewoon (inter)nationale wegen om problemen en oplossingen onder de aandacht te brengen. Wij voeren graag actief beleid om de jeugd in Etten-Leur veilig op te laten groeien en de ouderen te beschermen, want met alleen zorgen maken kom je er niet“.


Meer persberichten van Ons Etten-Leur


Over Ons Etten-Leur

Ons Etten-Leur is een lokale politieke partij die als doel heeft om te zorgen voor een zo zorgzaam mogelijke maatschappij in de ruimste zin van het woord. Dat doet zij voor alle inwoners van Etten-Leur, door open en eerlijk politiek te bedrijven.
www.ons-etten-leur.nl
www.facebook.com/onsettenleur
www.twitter.com/onsettenleur

Voor meer informatie over Ons Etten-Leur of dit persbericht, kunt u contact opnemen met mevrouw Lia Boeren, info@ons-etten-leur.nl, 076-5038078


Contact

 

Pers   Veelgestelde vragen