Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappij Spoorzone Juvenaat

Standpunten van Ons Etten-leur

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze fractie via info@ons-etten-leur.nl


Home > Onze standpunten > Spoorzone Juvenaat
 

Geen sloop hoofdgebouw Edward Poppe Internaat

Etten-Leur, 18 februari 2017 - De gemeente Etten-Leur wil woningbouw van 5 bouwlagen plegen op het terrein van het voormalige Edward Poppe Internaat. Onzeker is wat er met het karakteristieke en kenmerkende hoofdgebouw gaat gebeuren. Sloop is een reële optie.

Ons Etten-Leur pleit voor het behoud van dit historische pand. Zonder sloop, met behoud van karakteristieke elementen en aangezicht en uiteraard aangepast aan de eisen van deze tijd.

Het heeft een bijzondere uitstraling, geeft karakter aan dit deel van Etten-Leur en heeft voor velen een emotionele waarde.

Zie ook de uitzending van het TV programma ‘De Reünie’ waarin een aantal oud-bewoners hun verhaal doen. Dit heeft inmiddels ook weer tot andere reünies heeft geleid.

Steunt u ons in het voorkomen van sloop van dit mooie gebouw, teken dan deze petitie.


Bij voorbaat dank.

Lia Boeren
Fractievoorzitter Ons Etten-Leur

Hoe gaat het verder?
Op 6 februari 2017 is er een openbare raadsvergadering, waarbij u als inwoners en belangstellenden de mogelijkheid hebt om uw mening en ideeën over dit gebouw te delen. De resultaten van deze petitie zullen dan ook namens Ons Etten-Leur ingebracht worden.

Over Ons Etten-Leur
Ons Etten-Leur is een lokale politieke partij. Al sinds de oprichting zet zij zich in voor het behoud van sfeerbepalende panden, pleinen en aangezichten in Etten-Leur. Zo is eerder al met succes een monumentaal pand op de Markt van Etten-Leur behouden.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, heeft u ideeën voor toekomstig gebruik, dan kunt u contact opnemen met fractievoorzitter Lia Boeren via info@ons-etten-leur.nl of 076-5038078


Contact