Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappijEdward Poppe internaat blijft behouden voor Etten-Leur

Ons Etten-Leur wint na ruim een jaar strijd tegen sloop Juvenaat


Home > Pers > Persberichten > Edward Poppe Internaat blijft behouden voor Etten-Leur
 

Edward Poppe internaat blijft behouden voor Etten-Leur
Ons Etten-Leur wint na ruim een jaar strijd tegen sloop Juvenaat

Juvenaat Etten-Leur Edward Poppe behoudenEdward Poppe Internaat Juvenaat Lia Boeren Ons Etten-LeurEtten-Leur, 20 december 2017 In de raadsvergadering van 19 december is door de raad een amendement aangenomen, waarbij het hele Juvenaat behouden moet worden voor Etten-Leur. Dat is ruim een jaar na de presentatie van de eerste plannen, waarin vooral werd uitgegaan van sloop.

Ons Etten-Leur schoot een jaar geleden direct in actie om dit kenmerkende pand te behouden voor Etten-Leur. Behoud van sfeerbepalende panden en karakteristieke gebouwen is een van de speerpunten van hun programma. Zo wisten ze eerder ook al de voorgevel van het pand van dokter Hermans aan de Markt met succes van de sloopkogel te redden.

Fractievoorzitter Lia Boeren: “We zijn enorm trots dat het gelukt is om een uniek gebouw voor Etten-Leur en naar later bleek ook voor Nederland, te behouden. Het op de agenda laten plaatsen en het starten van een petitie voor behoud van tenminste de voorbouw (binnen no-time waren er ruim 400 handtekeningen voor behoud verzameld) hebben de boel flink in gang gezet.”

“We spreken onze dank uit aan alle inwoners die mee hebben gestreden voor het behoud en in het bijzonder de insprekers tijdens de verschillende informatiebijeenkomsten, waaronder vertegenwoordigers van De Heemkundekring Jan uten Houte en de Adviescommissie Cultuurhistorische Bebouwing Etten-Leur. “

“Ons Etten-Leur pleit voor inspraak van inwoners en deskundigen in alle stadia van planvorming. Het begin van dit plan was niet goed, maar uiteindelijk is er toch echt geluisterd naar hun en onze inbreng. Dank ook aan de andere politieke partijen die uiteindelijk ook overtuigd raakten van het belang van het behoud.”

In tegenstelling tot de eerdere plannen, is de opdracht van de raad aan het college om nu het gehele pand te behouden. Er mogen maximaal 120 woningen gebouwd worden, waarvan er 96 gestapeld zullen worden. Er wordt een verkoopprocedure gestart voor het zoeken naar een projectontwikkelaar.

Lia Boeren besluit met: Het is een vervroegd kerstcadeautje, maar wel eentje waar we hard voor hebben moeten werken. Iedereen heeft de mond vol over het behoud van het unieke karakter van Etten-Leur, maar daar horen juist dit soort panden bij. Als lokale politieke partij zullen we ook in de toekomst blijven pleiten voor het behoud van het unieke karakter van Etten-Leurse gebouwen.”


Meer nieuws over Ons Etten-Leur, lees ook

Vind gouden hart en win bruidsarrangement in Superior Suite t.w.v. 324,50!
Ons Etten-Leur heeft hart voor Etten-Leur en deelt gratis chocolade cadeautjes uit met verborgen prijzen

Sterkste kandidatenlijst ooit voor Ons Etten-Leur
Meest waarheidsgetrouwe afspiegeling inwoners Etten-Leur verenigd in 1 lijst

Bridgeclubs Etten-Leur ontvangen gratis speelkaarten
Ons Etten-Leur steunt lokaal verenigingsleven

Enige vrouwelijke lijsttrekker in heel Etten-Leur
Lia Boeren gekozen tot lijsttrekker van Ons Etten-Leur

Ons Etten-Leur haalt € 225,32 op voor de wensen van de bewoners van Avoord
Uitreiking cheque tijdens workshop cupcakes versieren

Vrijwilligers Ons Etten-Leur verzorgen gratis workshop cupcakes versieren
Heerlijkheid duurt het langst - Workshop cupcakes versieren Kloostergaard

Ons Etten-Leur haalt € 640,90 op voor inrichting dierenasiel
Hulp Sint & Piet betaalt zich letterlijk uit

Sinterklaas denkt ook aan huisdieren
Ons Etten-Leur start actie voor dierenasiel met hulp van Sint & Piet


Over Ons Etten-Leur
Ons Etten-Leur is een lokale politieke partij die als doel heeft om te zorgen voor een zo zorgzaam mogelijke maatschappij in de ruimste zin van het woord. Dat doet zij voor alle inwoners van Etten-Leur, door open en eerlijk politiek te bedrijven.
www.ons-etten-leur.nl
www.facebook.com/onsettenleur
www.twitter.com/onsettenleur

Voor meer informatie over Ons Etten-Leur of dit persbericht, kunt u contact opnemen met mevrouw Lia Boeren, info@ons-etten-leur.nl, 076-5038078


Contact

 

Pers   Veelgestelde vragen