Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappijAderlating voor Ons Etten-Leur

José Lockx en Hans Kilsdonk doen stap terug uit actieve politiek


Home > Pers > Persberichten > Aderlating voor Ons Etten-Leur
 

Aderlating voor Ons Etten-Leur
José Lockx en Hans Kilsdonk doen stap terug uit actieve politiek

Hans Kilsdonk Burgerlid Ons Etten-LeurJosé Lockx Raadslid Ons Etten-LeurEtten-Leur, 29 november 2017 - José Lockx, raadslid voor Ons Etten-Leur, keert na de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer terug als raadslid. Dat besluit maakte zij deze week bekend na het fractieberaad. Ook haar man, Hans Kilsdonk, actief als burgerlid bij Ons Etten-Leur, stopt met zijn actieve politieke werkzaamheden. Beiden blijven wel beschikbaar als lijstduwer voor de aankomende verkiezingen.

Reden van vertrek is de leeftijd in combinatie met andere persoonlijke keuzes. José hierover: “Ik ben nu 68. Als ik weer in de raad gekozen zou worden, ben ik na 4 jaar 72. Als ik ergens voor ga, ga ik er vol voor. Maar ik moet eerlijk zijn en op deze leeftijd wordt het steeds lastiger om op onder andere op het gebied van gezondheid zo ver vooruit te kijken”. Het werk vraagt veel tijd en energie als je het goed wilt doen. Daarnaast hebben we een hele leuke ploeg met nieuw politiek talent. Die wil ik ook graag een kans geven om ervaring op te doen”.

Hans Kilsdonk (55) voegt daar aan toe: We hebben altijd gezegd dat als we iets doen, we er samen voor de volle 100% voor gaan. We hebben 9 jaar lang onze ziel en zaligheid in Ons Etten-Leur gestopt en hebben de partij op alle mogelijke vlakken ondersteund. Nu José deze beslissing heeft genomen, komt er weer meer tijd voor onszelf en onze familie. We stappen niet op in een tijd dat het slecht gaat, de partij leeft als nooit tevoren. Daarom kunnen we dit nu met een gerust hart doen.

Fractievoorzitter Lia Boeren betreurt het geplande vertrek enorm, maar heeft niets dan respect, waardering en lof voor beiden. Op zowel politiek als persoonlijk vlak. “José en Hans zijn een voorbeeld voor iedere vrijwilliger die de politiek in zou willen. Hun betrokkenheid bij Etten-Leur is ongekend. Zij zijn twee van de weinige personen die zich naast de vergaderingen voor de raad, ook bijna altijd laten zien op alle andere informatiebijeenkomsten, inloopavonden of presentaties verspreid door heel Etten-Leur. Je kunt ze altijd bellen om ergens mee naar toe te gaan, van last-minute gesprek met inwoners tot receptie of zelfs begrafenis. Niet altijd ergens alleen voor staan, mensen beseffen het vaak niet, is erg fijn”.

“Uiteraard danken we ze voor hun tomeloze inzet op politiek vlak en voor hun hulp om Ons Etten-Leur als partij groter te maken dan ooit. Dat ze hun (politieke) kennis en ervaring willen delen met onze nieuwe leden, toont alleen nog maar meer hun behulpzaamheid en karakter. We zijn blij dat we zulke leden hebben.”

De bekendmaking binnen de fractie ging gepaard met een lach, een traan en bijzondere constatering. Lia Boeren hierover: “Los van de politieke aderlating voor Ons Etten-Leur, we vinden het allen enorm bewonderenswaardig, hoe zij beiden voor elkaar kiezen. ‘Of we zijn allebei politiek actief, of allebei niet’. Een mooi toonbeeld van liefde en kiezen voor elkaar. Dat is voor ons ook weer extra inspiratie om te strijden voor een gemeente waar de menselijke maat en aandacht voor elkaar de boventoon voert.”

Over José Lockx
José Lockx is sinds 2008 lid van Ons Etten-Leur. Vanaf 2009 was ze burgerlid en ze kwam in 2010 in de raad, samen met Lia Boeren en Louis Roks. In 2014 kwam zij met voorkeursstemmen wederom in de raad, waar ze samen met Lia Boeren en Björn Vaarwerk de fractie vormt.
Over Hans Kilsdonk

Hans Kilsdonk is sinds 2009 lid van Ons Etten-Leur. Hij is sinds 2010 burgerlid. Op bestuurlijk vlak was hij van 2012 tot medio 2017 voorzitter en interim penningmeester van 2014 tot heden.


Meer nieuws over Ons Etten-Leur, lees ook

Vind gouden hart en win bruidsarrangement in Superior Suite t.w.v. 324,50!
Ons Etten-Leur heeft hart voor Etten-Leur en deelt gratis chocolade cadeautjes uit met verborgen prijzen

Sterkste kandidatenlijst ooit voor Ons Etten-Leur
Meest waarheidsgetrouwe afspiegeling inwoners Etten-Leur verenigd in 1 lijst

Bridgeclubs Etten-Leur ontvangen gratis speelkaarten
Ons Etten-Leur steunt lokaal verenigingsleven

Enige vrouwelijke lijsttrekker in heel Etten-Leur
Lia Boeren gekozen tot lijsttrekker van Ons Etten-Leur

Ons Etten-Leur haalt € 225,32 op voor de wensen van de bewoners van Avoord
Uitreiking cheque tijdens workshop cupcakes versieren

Vrijwilligers Ons Etten-Leur verzorgen gratis workshop cupcakes versieren
Heerlijkheid duurt het langst - Workshop cupcakes versieren Kloostergaard

Ons Etten-Leur haalt € 640,90 op voor inrichting dierenasiel
Hulp Sint & Piet betaalt zich letterlijk uit

Sinterklaas denkt ook aan huisdieren
Ons Etten-Leur start actie voor dierenasiel met hulp van Sint & Piet


Over Ons Etten-Leur
Ons Etten-Leur is een lokale politieke partij die als doel heeft om te zorgen voor een zo zorgzaam mogelijke maatschappij in de ruimste zin van het woord. Dat doet zij voor alle inwoners van Etten-Leur, door open en eerlijk politiek te bedrijven.
www.ons-etten-leur.nl
www.facebook.com/onsettenleur
www.twitter.com/onsettenleur

Voor meer informatie over Ons Etten-Leur of dit persbericht, kunt u contact opnemen met mevrouw Lia Boeren, info@ons-etten-leur.nl, 076-5038078


Contact

 

Pers   Veelgestelde vragen