Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappij Onze visie op lokale politiek

Partijprogramma Ons Etten-Leur

Ons Etten-Leur heeft een partijprogramma waarop op hoofdlijnen wordt verteld wat de verschillende standpunten zijn met betrekking tot allerlei onderwerpen die spelen in de gemeente. Er zijn 3 algemene visies die voortkomen uit onze missie. Een visie op de Etten-Leur, een visie op de maatschappij en een visie op lokale politiek.

Daarbinnen vallen 22 hoofdthema's, zoals zorg, wonen, senioren, afval of sport. Per hoofdthema leggen we uit wat we belangrijk vinden, waarom dat belangrijk is en hoe Ons Etten-Leur dat voor elkaar denkt te krijgen of wat er voor moet gebeuren.

Daarnaast zijn al onze standpunten overzichtelijk alfabetisch gerangschikt van A tot en met Z. Tot slot hebben we ook per wijk een aantal belangrijke aandachtspunten opgenomen, zodat u ook per wijk kunt kijken naar onze belangrijkste standpunten.


Home > Ons programma > Visie op lokale politiek
 

Onze visie op lokale politiek

Open en eerlijk zijn niet voor niets de belangrijkste punten waarop Ons Etten-Leur gebaseerd is, voor wat betreft het bedrijven van politiek.

Communicatie is het allerbelangrijkste bij het samenwerken tussen mensen. Fouten maken mag, niemand is perfect. Wij ook niet, maar de vraag is altijd hoe je er mee omgaat.

Blijf in gesprek met elkaar. Luisteren is belangrijker dan praten. Verdiep je in de standpunten van een ander om die te begrijpen en blijf samenwerken met meerdere partijen om tot resultaten te komen.

Ondanks alle moderne technieken en methodes, die zeker hun voordelen hebben op sommige gebieden, blijft persoonlijk contact altijd onze voorkeur hebben.

Het enthousiasme, angst, onbegrip en ongeloof of boosheid van iemands gezicht af kunnen lezen, kan niet van papier of een scherm. Dat is wel nodig wanneer je plannen maakt, deze uitvoert en evalueert. Dit altijd met elkaar.

Daarom pleiten wij ook voor meer en beter contact tussen inwoners en ambtenaren. Dit gaat van het ophalen van informatie onder inwoners, tot het uitvoeren tijdens projecten en het achteraf terugkoppelen van gemaakte keuzes.

Niemand binnen de lokale politiek hoort op een voetstuk te staan, we zijn allemaal gelijk. Waardering en respect voor elkaars inzet en bijdragen zijn van belang, om samen te kunnen werken aan een nog beter Etten-Leur.

U staat centraal. Ambtenaren en gemeentebestuur, zijn er voor om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. De gemeente moet dingen duidelijk communiceren met haar inwoners. Lokale politiek moet voor iedereen transparant en te volgen zijn.

Maar daarnaast is het ook zaak om dingen gewoon te doen. Zeker op het gebied van zorg, waar een dag te lang gewacht verkeerde gevolgen kan hebben. Ons Etten-Leur is een partij die actie onderneemt. Dat koppelen we aan een standvastig optreden wanneer zaken nog niet goed geregeld zijn.

Doordachte actie en daadkrachtig optreden combineren met de juiste communicatie, dat is de ideale combinatie waar Ons Etten-Leur voor gaat.

 


Contact