Ons Etten-Leur Lokale Politieke Partij Open & Eerlijk voor een zorgzame maatschappij Standpunten P - p - Ons Etten-Leur

"politieke onderwerpen op alfabetische volgorde"

Ons Etten-Leur heeft een partijprogramma waarop op hoofdlijnen wordt verteld wat de verschillende standpunten zijn met betrekking tot allerlei onderwerpen die spelen in de gemeente. Er zijn 3 algemene visies die voortkomen uit onze missie. Daarbinnen vallen 22 hoofdthema's. Daarnaast zijn al onze standpunten overzichtelijk alfabetisch gerangschikt van A tot en met Z.


Home > Ons programma
 
In dit hoofdstuk vindt u op alfabetische volgorde de belangrijkste onderwerpen en standpunten van Ons Etten-Leur. Deze lijst is niet uitputtend. Heeft u vragen over deze of ontbrekende onderwerpen uit de lijst, neem dan contact op met ons.

Telefoon 076 - 201 78 18
E-mail info@ons-etten-leur.nl

 
Pachtgronden
• Partijen blind in laten schrijven voor pachtgronden.
Waarom: Zorgt voor een hogere opbrengst.

• Achteraf inzichtelijk maken aan wie de gronden worden verpacht en tegen welke prijs.
Waarom: Om te voorkomen dat gegund wordt aan lagere inschrijvingen.

Parkeerplaatsen mantelzorgers
• Extra parkeerplaatsen voor mantelzorgers van minder validen die voldoende groot zijn om goed in – en uitstappen mogelijk te maken in verband met rolstoelgebruik.
Waarom: Om de mobiliteit te vergroten.

Parkeertarieven
• Gratis bovengronds parkeren in heel Etten-Leur.
Waarom: Aantrekkelijk voor bezoekers, winkelend publiek en toeristen.

Parken
• Uitbreiden Oderkerkpark tot groot stadspark, verbeteren Brabantpark, nieuw park Hoevenseweg en nieuw park Etten-Leur Noord.
Waarom: Meer groen en water zorgt voor rust en leven en geeft minder mobielen meer de kans op ontspanning dichter bij huis.

Parkeren
• Bij nieuwe bouwprojecten op voorhand beter kijken naar ondergronds parkeren.
Waarom: om parkeerdruk te verminderen.

• Uitbreiding blauwe zones heeft de voorkeur boven betaald parkeren.
Waarom: Aantrekkelijk voor bezoekers, winkelend publiek en toeristen. Onze voorkeur gaat uit naar gratis parkeren, maar als dat niet mogelijk is, zijn blauwe zones een goed alternatief. Dit met behoud van de oude kraskaarten en geen verplichting tot het gebruik van ingewikkelde digitale systemen.


• Ook bij digitaal parkeren moet het mogelijk blijven voor bezoekers om met een papieren kaart te betalen
Waarom: Niet alleen ouderen, maar ook jongeren die niet digitaal vaardig zijn, moeten de mogelijkheid houden om normaal deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Het tegengaan van verborgen armoede moet ook tegengegaan worden, evenals eenzaamheid.

• Gratis bovengronds parkeren onderzoeken
Waarom: Dit is een onderzoek waard, want het maakt Etten-Leur aantrekkelijker voor bezoekers, winkelend publiek en toeristen. Het voorkomt ook eenzaamheid. Het is misschien ook mogelijk om bijvoorbeeld ma. t/m do. gratis te parkeren, maar vrijdag en in het weekend betaald.


Plastic / blik afval
• Voorstander van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes wat landelijk geregeld moet worden. Etten-Leur moet zich hiertoe aansluiten bij de landelijke statiegeld alliantie (www.statiegeldalliantie.org).
Waarom: Plastic (zwerf)afval, blikjes en de ´plastic soup´ in oppervlaktewater dienen voorkomen te worden voor een schoner milieu.

Politie
• Meer politie op straat (onder andere wijkagenten).
Waarom: Zorgt voor vergroting van de veiligheid.

Privacy
• Zorgvuldig omgaan met privacy gevoelige informatie van de inwoners en duidelijk maken welke instanties / personen inzage hebben.
Waarom: Misbruik van persoonlijke gegevens moet voorkomen worden.In dit hoofdstuk vindt u op alfabetische volgorde de belangrijkste onderwerpen en standpunten van Ons Etten-Leur. Deze lijst is niet uitputtend. Heeft u vragen over deze of ontbrekende onderwerpen uit de lijst, neem dan contact op met ons.

Telefoon 076 - 201 78 18
E-mail info@ons-etten-leur.nl


Contact